De eerste stappen als zelfstandige

Veel mensen vragen het me: “nou is het spannend om voor je zelf te beginnen” en mijn antwoord is dat het helemaal niet spannend is. Dat komt doordat ik bij voorbaat er alle vertrouwen in heb dat ik met de juiste dingen bezig ben.

Je geeft aan waar je mee bezig bent, wat je leuk vindt en waar je aan moet wennen. Zo is een belangrijk verschil dat je thuis werkt en dat mijn ontmoetingen vaak in een gelegenheid is als Van der Valk of een lokale brasserie. Nu ben ik niet vies van een heerlijke cappuccino en een lekkere lunch en dus geniet ik er maar gewoon van.

Een ander leuk detail is dat ik moet opletten op wat ik roep en zeg. Had ik eerder een brede groep medewerkers die aan de slag gingen met wat ik mee kreeg bij een klant, nu moet ik zelf er mee aan de slag. Begint serieus op werken te lijken.

Tijdens mijn Dion Vastgoed Support tijd hebben we veel tijd gestopt in inzicht in elkaar en in onze klanten. Met de Insights rapporten en de daar uit voorkomende kleurenprofielen hebben we grote stappen gezet in de samenwerking onderling en in de klantgerichtheid. Zelf ben ik de gele, dus een creatieveling. Mijn minst ontwikkelde kleur is blauw, dus de controleur en afmaker. Die kleur heb je wel heel erg nodig als je zelfstandige bent. Op het administratief vlak, op ICT gebied en rondom inkomende mail, onderdelen waar ik tijd voor maak en die ik de aandacht geef die ze verdienen.

Kijkend naar het groene deel van het profiel, het mensgerichte en het netwerk, daar merk ik dat dat moeiteloos gaat. Veel bekenden van weleer zoeken me op of we ontmoeten elkaar ‘gewoon’. Dat er dan altijd aanknopingspunten zijn om over te praten en zelfs om mezelf op in te zetten, dat is fantastisch. Zo ondersteun ik anderen met hun vraagstukken en ben ik ingehuurd om mee te denken met een software ontwikkelaar.

Kortom, het (leren) werken als zelfstandige gaat prima. Je ontdekt je zelf opnieuw, je organiseert je blinde vlekken en je leert gas te geven op zaken waar je denkt iets mee te bereiken.

Terug naar het overzicht