Afsluiten van een decennium dion

Vandaag is het mijn eerste werkdag als zelfstandige. Sinds 1 januari niet meer in dienst bij Dion Vastgoed Support BV. Dus tijd om iedereen in het netwerk te informeren! Er is een tijd van komen, een tijd van blijven en een tijd van verder gaan. Zo kijk ik terug op bijna 10 jaar Dion, waarvan de laatste 7 jaar bij Dion Vastgoed Support.

De tijd van komen in 2010 was bijzonder, in een tijd van laagconjunctuur, zeker in de bouwsector was werk van belang. Terwijl tegelijkertijd de bedrijfsfilosofie veranderen moest. Op dat moment heetten we nog Dion Techniek, waarin de techniek van het gebouw centraal stond en waarbij ook de adviezen van ons als dwingend gebracht werden. Mijn achtergrond als opdrachtgever bracht nieuwe inzichten en de discussies intern kregen vorm in de acquisitie extern. Op het commercieel vlak zat voor mij een leerpunt, hoe stel je je op, wat breng je en waar zit de klant op te wachten.

In de tijd van blijven is er een hoop veranderd, zoals onze eigen huisvesting, van de Bruchterweg naar de Kellerlaan en het kantoor in Zwolle. Maar ook in onze dienstverlening, waar we nadrukkelijker in de rol van adviseur zijn gekropen, met duidelijke visie op het beheer en onderhoud van gebouwen. We werden sterker in onze positie bij de klant wat uiteindelijk weer leidde tot grotere bouwprojecten en langdurige detacheringen. De groei die we hierin door hebben gemaakt was mooi, van ongeveer 12 mensen in 2012 naar 25 mensen in 2018! Ook werd ik zelf aandeelhouder, toch een andere rol en daarvan heb ik veel opgestoken.

In het laatste halfjaar heb ik veel over mezelf geleerd, ik durf te stellen dat het prima met me gaat. Iedereen die me goed kent weet dat mijn gevoel mijn kompas is en die heb ik gevolgd. De non-communicatie rondom de directiewissel van Dion hebben mijn waarde op het gebied van vertrouwen en openheid te veel beschadigd, dat is niet meer te helen, hoe graag je dat ook zou willen.

En dan is er de tijd van verdergaan, op zoek naar een nieuwe uitdaging zoals het zo mooi heet. Ik laat een prima bedrijf achter, met betrokken en gekwalificeerde mensen. Een bedrijf dat zelf kan voorzien in mijn opvolging. Je zegt altijd als leidinggevende “ik moet mezelf overbodig maken” en in dit geval is dat prima gelukt!

Onlangs sprak ik met iemand die doorvroeg op mijn vertrek en uiteindelijk kwam ik tot de volgende conclusie: soms moet je dansen met wie er op de dansvloer staat, maar als de muziek je niet bevalt vertrek je naar de bar!

Ik wil mijn collega’s en aangehaakte zelfstandigen bedanken voor het vertrouwen in mij, ik vond het mooi om met jullie samen te werken. Een woord van dank aan de klanten die ons de gelegenheid gaven om onze dienstverlening uit te voeren. Ook een bedankje aan de vorige directie van de Dion Groep voor de geboden kansen en ik wens de huidige directie al het goeds toe voor de komende jaren.

Ik ga verder als zzp’er in de facilitaire- en huisvestingsbranche. Ik ben daarin in te huren als interim manager of als adviseur. Ik heb daar erg veel zin in: nieuwe omgeving, nieuwe mensen en weer nieuwe verbindingen. En we weten het: “we’ll meet again”!

Terug naar het overzicht